PPPoE kapcsolat beállítása Mac OS X operációs rendszer esetében

A fejlesztéseink során a hálózatunkban bevezettük a PPPoE azonosítást az ügyfeleknél. Az ügyfeleknek egy felhasználónév és jelszó páros beállítását kell eszközölnie. Ezt a legtöbb esetben a routerében kell beállítani Az alábbi videó segítséget nyújthat a beállításhoz. Abban az esetben, ha közvetlenül számítógépről szeretné használni az internetet és kapott PPPoE adatokat, akkor az alábbi lépéseket kell elvégeznie.

A PPPoE adatok hiánya esetében érdeklődjön az ügyfélszolgálaton.

 

Apple Mac OS PPPoE kapcsolat beállítás

  1. A Mac gépen válassza az Apple menü  > Rendszerbeállítások lehetőséget, majd kattintson a Hálózat elemre.
  2. Kattintson a Hozzáadás gombra a bal oldali lista alján, majd kattintson az Interfész felugró menüre, és válassza a PPPoE elemet.
  3. Kattintson az Ethernet felugró menüre, válassza ki a PPPoE-szolgáltatáshoz használt csatolót – Ethernet, ha vezetékes hálózathoz csatlakozik, vagy Wi‑Fi, ha vezeték nélküli hálózathoz csatlakozik –, nevezze el a szolgáltatást, majd kattintson a Létrehozás lehetőségre.
  4. Írja be az internetszolgáltatótól kapott adatokat, például a felhasználónevet, a jelszót és a PPPoE-szolgáltatás nevét, ha a szolgáltató ezt igényli.
  5. Ha a PPPoE-állapotikon használatával akar csatlakozni az internethez, illetve azzal akarja bontani az internetkapcsolatot, vagy megnyitni a Hálózati beállításokat, akkor válassza a „PPPoE állapotának megjelenítése a menüsoron” lehetőséget.
  6. Ha szükséges, kattintson a Haladó gombra, és adjon meg további beállításokat, például a DNS- vagy proxyszerver adatait, majd kattintson az OK gombra.
  7. Kattintson az Alkalmazás gombra.